- Mijn specialiteiten

Onze specialisaties

Als gediplomeerde pedicure's – en lid van brancheorganisatie ProVoet – hebben wij ons na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. 

Zo zijn wij nog meer allround geworden in het uitoefenen van ons beroep. Daarom kunnen wij u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Behandeling van ingroeiende / ingegroeide nagels

Een verkeerd verzorgde of verkeerd geknipte nagel kan klachten veroorzaken. Veel mensen knippen de hoeken van hun nagels weg. Hierdoor neemt de kans op ingroeien van de nagels toe.
 

Diversen oorzaken van een ingegroeide nagel:

 • Het te kort en slordig knippen van de nagel, waardoor de nagel kan ingroeien

 • Het dragen van te nauwe en te puntige schoenen die de tenen samendrukken.

 • Het dragen van puntige schoen met hoge hakken.

Het plaatsen van een Rosss Fraiser beugel

 • Een overdreven dikke nagelplaat, waarvan de rand in een diepe nagelwal verdwijnt.

 • Voetafwijkingen zoals de platvoet en de knikvoet, waarbij de druk op de binnenkant van de nagelplooi van de teen groter is dan normaal.

 • Door het stoten van de nagel of het neervallen van zware voorwerpen op de teen.

 • Chronische bedlegerigheid met daarbij een slechte nagelverzorging.

 • Verweking van de weefsels door zweetvoeten of overdreven gebruik van warme voetbaden waardoor de nagelwal te zacht wordt.

Methoden om ingroeiendende nagels te behandelen:

 1. BS spange

 2. Spanveertje / nagelbeugel (3TO)

 3. de Ross Fraiser techniek

Orthonyxie of een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op de nagel wordt bevestigd om een rondgegroeide of een ingroeiende nagel recht te maken of tijdelijk de verhoogde druk van de nagel in de nagelsulcus (nagelwal) te verminderen. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct. 

De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na ongeveer 6 weken wordt tijdens de controle bij uw pedicure de beugel eventueel verwijderd en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. Is de nagelbeugel bevestigd met een laagje gel (afhankelijk van het soort beugel) dan hoeft u geen rekening meer te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.

Bekeken zal worden welke vorm van nagelregulatie het geschikt is.

 

 1e foto

1e foto;BS spange   2e foto;spanveertje 

Nagelreparaties

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie esthetisch, goed verzorgde teennagel heeft.

De gel is in meerdere kleuren verkrijgbaar en/of te mengen zodat er een moderne kleur verkregen wordt of een meer natuurlijke kleur. De gelnagel kan gewoon gelakt worden et als de natuurlijke nagels, maar kan ook in een bedekkende teint vermengd worden om bijvoorbeeld een schimmelnagel te bedekken en er weer fris uit te laten zien. De gelnagel is goed toe te passen bij zowel mannen als vrouwen, daar de gel in natuurlijke kleuren verkrijgbaar is.


Waarvoor kan een nagelprothese dienen?
Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels

 • Correctie van vervormde nagels

 • Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels

 • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels

 • Versterking van zwakke nagels

 

 • Het opvullen van missende nagelhoeken

 • Het verfraaien van mycose (schimmel) nagels

 • Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma (bijvoorbeeld een blauwe nagel)

 •  

Ortheses

 

Een orthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal en is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken voornamelijk aan en tussen de tenen en ter preventie van teenstandafwijkingen.

 

Door het maken van een persoonlijke orthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden. De behandeling is gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen. Ortheses kunnen voor veel mensen een verlichting teweegbrengen bij hun veelal pijnlijke voeten.
Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en wordt er eventueel een blauwdruk gemaakt van uw voeten. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen- en buitenkant. Het kan zijn dat u gevraagd wordt om meerdere schoenen me te nemen bij het maken van een orthese.


U kunt onder andere terecht voor protectieve en preventieve siliconen-ortheses voor:

 • (Weke) likdoorns op of tussen de tenen
 • Voorkomen van standafwijkingen
 • Scheefstand van de tenen
 • Hamertenen
 • Klauwtenen
 • Drukpunten / blauwe nagel bij sport (runnersnail) 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.